KMI/YPP1 Paradigmata programování 1

Rozvrh předmětu

Konzultace: Pátek 8:00 - 9:30, 9:45 - 11:15

Studentům jsou poskytnuty záznamy přednášek PP1 doc. Vychodila.

Materiály k výuce:

učební texty, slidy, poznámky, videozáznamy přednášek
kódy z konzultace 4 (2. skupina), kódy z konzultace 4a (1. skupina), kódy z konzultace 4b (1. skupina), kódy z konzultace 5 (2. skupina), kódy z konzultace 5 (1. skupina)

Povinná literatura

Požadavky na zápočet (zadání je z předchozího roku; nové zadání bude jíné, ale podobné)

Zápočet bude udělován za (správné) vypracování a odevzdání zápočtového úkolu. Zadání zápočtového úkolu je vystaveno zde:
Zápočtový domácí úkol.
Zadání může být v budoucnu mírně měneno podle zjištěných nedostatků a dvojznačností zjištěných v budoucnu. Nebude se měnit bodování, forma odevzdání, ani nebudou přibývat nové úkoly. Termín odevzdání je konec zápočtového týdne (22.12.2013). Úkoly možno odevzdávat, dokud budou zkouškové termíny. Odevzdaná řešení budou kontrolována na plagiátorství (viz níže).
Testovací sada pro redblack-tree?.
-- soubor obsahuje seznam párů -- prvním prvkem každého páru je strom, druhým je očekávaný výsledek. Je ignorována podmínka, že každý list musí být černý (v zadání není přesně dané, jestli za list má být považován prázdný seznam nebo uzel jehož potomky jsou prázndé seznamy, ve svém řešení si vyberte jedno).

Zkouška

Zkouška proběhne písemnou a ústní formou, zkoučejícím bude buďto Jan Konečný nebo Vilém Vychodil.
Ukázka písemné části zkoušky (pdf).
Postarší zápočtová písemka: tuto by studenti měli být schopni řešit pos zvládnutí prvních 4 kapitol/přednášek (ps, pdf).

Úkoly k procvičení

Várka 1 (update 06-06-13 doplněn jeden postup řešení; update 28-03-13: vizuální upgrade, rozšíření zadání a odpovídající rozšíření odpovědí, layout uzlů v obrázcích)
Várka 2 (update 22-04-13: odstraněno nadbytečné prostředí, přidán obrázek, dovysvětlení, další příklad;update 23-04-13: obrázek prostředí)
Várka 3 (update 07-06-13: doplněn jeden postup řešení)

Poučení o plagiátorství

Pokud bude student přistižen při plagiátorství (odevzdá-li například řešení shodné s řešením jiné studenta nebo řešení přespříliš podobné řešení jiného studenta) bude nahlášen vedoucímu katedry.

Pokud se stane že, budou odevzdána shodná (či přespříliš podobná) řešení, budou nahlášeni všichni, kteří je odevzdali. Nebude se hledat, kdo je původní řešitel a kdo řešení převzal.

Pro porovnávání podobnosti kódů ve Scheme máme na katedře specializovaný software.